Werkwijze kindercoaching met paarden

Voor ieder kind dat wel een keertje hulp kan gebruiken

Kennismaking en intake
Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek, kijken we of er van beide kanten een goed gevoel is. Vooraf ontvangen jullie een intakeformulier. Aan de hand van het intakeformulier kijken wij samen naar de hulpvraag en bespreken wij het verloop van het traject. Locatie is in principe bij mij in Gouda (Frederik Hendriklaan). Maar kan in overleg op een rustige locatie naar keuze plaatsvinden.

Een plan waar wij het kind het beste bij kunnen helpen, een plan dat zorgt voor een blije jij!

Coaching
Na de intake en een eerste coachingsessie met het kind maak ik een plan van aanpak. Mijn ervaring is dat een paar gesprekken (gemiddeld 3- 8) al voldoende is om een kind te helpen. Mijn doel is het kind zo snel mogelijk weer op weg te helpen, zodat het zich zorgeloos verder kan ontwikkelen.

Coaching vindt zoveel mogelijk buiten plaats. Het kan variëren van wandelingen in de natuur, een verkenningstocht in de buitenlucht of het spelen van een spelletje. Dit zorgt voor een goede basisvertrouwen.

Evaluatie
Tussentijds en/of na afloop plannen we een evaluatie moment in. Hoe gaat het nu? Waar kunnen we nog aan werken? Is het kind er sterker en positiever van geworden?

Locatie
Ik werk vanuit Gouda, maar ben flexibel. Voor de coachingsessies met de kinderen ga ik zoveel mogelijk naar buiten. Beweging en buitenlucht hebben een zeer positieve invloed op de sessies en op het kind.

Meer weten?

%d bloggers liken dit: