Hoe help je je kind bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden?

Voor ieder kind dat wel een keertje hulp kan gebruiken

Als ouder, leerkracht, coach zijn wij een belangrijk voorbeeld voor het kind en kunnen wij het kind begeleiden in het aanleren van sociale vaardigheden. Met als doel dat je kind positief kan omgaan met het gedrag van zichzelf en van anderen en positiever in het leven staat! 

Wat zijn sociale vaardigheden?
Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die je kind nodig heeft om op een positieve manier met andere kinderen en volwassenen om te gaan. Sociaal vaardige kinderen worden aardiger gevonden door leeftijdsgenoten. Kinderen met weinig sociale vaardigheden ondervinden sneller problemen in de sociale omgang, zoals pesten, afwijzing, eenzaamheid, niet voor zichzelf opkomen, snel en vaak boos zijn.

Het beheersen van goede sociale vaardigheden hebben meer impact op de toekomst van kinderen dan wordt gedacht. Het trainen van sociale vaardigheden is daarom van groot belang. Door kinderen goede sociale vaardigheden te leren op jonge leeftijd worden ze assertiever, positiever en socialer. 

Sociaal vaardigheidstrainingen voor kinderen
Ben je op zoek naar een training op het gebied van weerbaarheid, cursus zelfvertrouwen, assertiviteitstraining of sociaal vaardigheidstraining voor kinderen? Wij bieden een training waarbij we tijdens wandelingen spelletjes oefenen om de sociale vaardigheden te verbeteren. Door deze eerst één op één te oefenen maken we het individuele kind sterker en weerbaarder. In een latere fase bieden wij deze training in groepsvorm aan. 

Wat leert je kind in deze training o.a.: 

  • Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat vind ik lastig?
  • Hoe kom ik over op anderen? Wat voor houding neem ik aan? Durf ik iemand aan te kijken?
  • Herken ik emoties? Hoe kan ik op de emoties van anderen reageren?
  • Hoe kan ik eventuele negatieve gedachten positief maken? 
  • Hoe kan mijn ademhaling mij helpen?
  • Hoe ga ik om met ruzie? Hoe moet ik vrienden maken? Hoe maak ik makkelijk een praatje?
  • Hoe kom ik op voor mezelf? Durf ik nee te zeggen? Kan ik om hulp vragen?
  • Hoe reageer ik op kritiek? Hoe kan ik kritiek geven aan anderen?

Meer weten?

%d bloggers liken dit: