Over ons

Voor ieder kind dat wel een keertje hulp kan gebruiken

Graag stel ik jullie voor aan mijzelf, kindercoach Cindy, pony Partout en paard Prago. Wij staan te popelen om jullie te helpen en kennis te maken!

Partout leert veel kinderen bij Ruiterclub Bloemendaal rijden. Hij geeft zo veel vertrouwen en zekerheid aan de kinderen dat ik hem gebruik om nog meer kinderen te helpen zeker van zichzelf te worden en zo te groeien tot een blije jij.

Partout
Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal. Op het moment dat je niet lekker in je vel zit, kun je gewoon zeggen “Het gaat prima!” Alleen is dat niet zo…. Tegen paarden kun je ook zeggen “Het gaat prima!” alleen luisteren die niet naar je woorden maar naar je houding.

Elke hulpvraag is anders dus elke sessie is anders. Vooral omdat er niet van tevoren vast staat hoe je je voelt. En dat is niet erg want we gaan samen met Partout uitzoeken waar je tegen aanloopt en wat je daar aan kunt doen.

Voor Kanjers! Kindercoach gouda coachpaard paardencoach Prago

Prago
Vanaf mei 2019 is het team van Voor Kanjers! Kindercoach uitgebreid met paard Prago. Ook Prago is een coachpaard. Hij is enorm goed in het spiegelen van gevoelens en emoties. Maar ook in het laten zien hoe je door middel van ademhaling en rust weer tot jezelf kunt komen.


En wie ben ik? 

Mijn naam is Cindy Bouwers. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Na mijn reis naar Australië en mijn werk met paarden en kinderen, wist ik dat ik mijn droom achterna moest gaan. Mijn droom om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

Paardrijlessen en Australië
Ik geef al jaren met veel plezier paardrijlessen aan kinderen. In Australië heb ik op een farm en guest ranch gewerkt. Op de ranch kwamen groepen kinderen om zowel te werken als paard te rijden.

Hier leerde ik hoe de wisselwerking tussen paard en mens plaatsvond. Liep het paard bij het ene kind als een mak paard? Kon het andere kind het paard nauwelijks aan. De energie van de ruiter is hier van groot belang. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in de taal van paarden en hoe deze kunnen helpen bij het verkrijgen van zelfvertrouwen.

Terug uit  Australië ben ik gaan werken op een manege als stalmedewerker en paardrij instructrice. Daarnaast ben ik begonnen met de opleiding tot Kindercoach. Ik wil graag de kinderen (met behulp van paarden) helpen om zelf sterk in hun schoenen te staan. Er gewoon mogen zijn!

Doordat ik met paarden altijd buiten heb gewerkt en weet wat voor positieve invloed de buitenlucht op een ieder heeft, zijn mijn sessies zoveel mogelijk in de buitenlucht. De eerste vrijblijvende kennismakingsafspraak zal wel binnen plaatsvinden. Dit kan bij mij in Gouda, maar een andere locatie is ook zeker mogelijk.

Kom je mee op ontdekkingsreis samen met Partout en mij?

%d bloggers liken dit: