Nieuws

Voor ieder kind dat wel een keertje hulp kan gebruiken

VoorKanjers! Kindercoach schrijft regelmatig over de coaching met paarden.

VoorKanjers! Kindercoach Gouda Paardencoach Cindy Bouwers Paardentrainer Grondwerk

Faalangt

Faalangst komt veel voor in het dagelijks leven. Iedereen heeft er weleens last van maar wat is het nu eigenlijk precies?

Onzekerheid

Iedereen is weleens onzeker. Iedereen heeft zo zijn momenten waarop je teveel in je hoofd zit en te weinig durft te vertrouwen op je gevoel.

paardentaal coachpaard kindercoach

Paardentaal

Als we loskomen van ons hoofd en starten met voelen komen we los van het moeten, los van de oordelen. Durf jij te vertrouwen op je gevoel? Durf jij te handelen vanuit je gevoel?

Hulp vragen mag

Hulp vragen mag. Hoe lastig het soms ook is. Ook Partout heeft wel eens hulp nodig. Pas als er rust is bij het kind durft Partout echt hulp te vragen.

Coaching en het uiten van je emoties

Omgaan met emoties. We hebben ze allemaal maar kunnen we er ook allemaal goed over praten? Soms zit je even vast en moet je soms andere dingen doen om het te doorbreken.

knuffel coachpaard kindercoaching voorkanjers gouda paardencoach

Verdriet bij kinderen

Geef je kind de ruimte om te huilen. Om zich veilig te voelen. Door er te zijn en met aandacht te luisteren. Partout en Prago kunnen helpen bij het verwerken van en praten over verdriet.

De drijfveren van kindercoach Cindy Bouwers

Het ultieme doel dat ik nastreef is dat elk kind zichzelf leert te aanvaarden, leert zelfstandig te functioneren en positief in het leven te staan. Ik weet dat je niet de wereld kan verbeteren, maar elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft is er één.

Innerlijke rust

Kijk je wel eens naar dieren die liggen te slapen? Zo vredig en zo diep? Alsof er niets anders op de wereld is. Geen angsten, geen bedreigingen, alleen maar vrede en liefde. Het zien van de rust in dieren geeft mij rust. ​Dan merk je pas hoe vaak je de rust mist in het hectischeMeer lezen over “Innerlijke rust”

Loslaten

Kan jij loslaten? Kan jij je gevoel soms je gevoel laten? Als er iets gebeurt dat niet zo leuk is, zeggen mensen al snel: “Laat het los”. Al dan niet vergezeld van een bekend liedje. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe laat je dingen los? Letterlijk loslaten is makkelijk. Je kunt alles uit je handenMeer lezen over “Loslaten”

Woorden

Wij gebruiken ze zo veel. Bijna onze gehele communicatie draait om de verbale uitdrukkingsvaardigheid van mensen. Wij gebruiken woorden om te vertellen wat andere moeten doen. Wij gebruiken ze om een vraag te stellen. En wij gebruiken ze om uit te leggen waarom iemand het “goed” of “fout” doet. Onze woorden en de intonatie daarvanMeer lezen over “Woorden”

Rust

In deze tijd van chaos en doorrennen is rust soms lastig te vinden. Alle eisen die aan ons gesteld worden vanuit het werk, thuis en de eisen die wij onszelf opleggen zorgen ervoor dat we blijven doorgaan. Je rust pakken en deze ook omarmen en accepteren is al lastig. Er zijn altijd andere dingen dieMeer lezen over “Rust”

Bijzonder

Laatst had ik een gesprek over het woord bijzonder. Een situatie die bijzonder is, kan op meerdere manieren uitgelegd worden. Iets kan bijzonder raar zijn. Het kan uitzonderlijk zijn. Maar iets kan ook bijzonder mooi zijn. Ik kijk graag naar de mooie kant van bijzonder. Elk mens heeft bijzonder mooie eigenschappen. Unieke eigenschappen die juistMeer lezen over “Bijzonder”

VoorKanjers! Kindercoach Gouda Paardencoach Cindy Bouwers Coaching Natuur paardencoach

Thuis

Wat noemen we ons thuis? Is het ons huis? Is het onze omgeving? Is het een gevoel? Wat is het eigenlijk? En waar voelen we ons thuis. Vaak worstelen we met gevoelens dat we ons niet geaccepteerd voelen, dat we ergens niet thuis horen. Dat we op een plek zijn die niet veilig genoeg voelt omMeer lezen over “Thuis”

Vertrouwen

Kinderen komen ter wereld vol vertrouwen in hun omgeving. De basisbehoeften zijn simpel. Aandacht, eten, drinken en slapen. Luisteren en kijken naar de signalen van je kind. Het (h)erkennen van hun behoeften. Naarmate ze ouder worden blijft het vertrouwen bestaan, kinderen geloven wat je zegt. Jij bent als ouder hun Held! Hun steun en toeverlaat.Meer lezen over “Vertrouwen”

VoorKanjers! Kindercoach Gouda Paardencoach Cindy Bouwers Paardentrainer Grondwerk

Braingym oefeningen

Kinderen zitten veel achter schermpjes. Door deze ontwikkeling zijn kinderen minder geneigd om diagonale bewegingen te maken, maar meer laterale (rechte) bewegingen. Door het maken van diagonale bewegingen (over je eigen middenlijn van links naar rechts of andersom) worden je hersenen uitgedaagd om samen te werken. Hierdoor leer je makkelijker en onthoudt je dingen beter.Meer lezen over “Braingym oefeningen”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


%d bloggers liken dit: