Uitdagingen tijdens de lockdown

Voor Kanjers Kindercoach coaching corona thuiswerken

De kinderen komen in een ritme nu de scholen al 3 weken dicht zijn. Ze wennen aan het thuis zijn. Het ene kind vindt het fijn om thuis te zijn, even de druk kwijt van het steeds naar school moeten en alle onrust en stress die erbij hoort. Het andere kind wordt onrustig van het thuis zitten en mist het contact met vriendjes of vriendinnetjes. Het ene kind maakt makkelijk het werk wat ze hebben van school en bij het andere kind is het elke dag weer een worsteling om ze aan het werk te zetten.

Uitdaging

Elke dag is een nieuwe ervaring en je kunt het ook zien als een uitdaging. Scholen doen hun best om het werk uitdagend te maken, in de vorm van spelletjes of online werk. Nu een heleboel sporten en activiteiten van de kinderen stil liggen is het een uitdaging om ze in beweging te houden. Om met ze mee te bewegen in plaats van ze op te leggen wat ze moeten doen.

Angsten

Ga het gesprek aan met je kind, geeft ruimte aan hun angsten en praat erover. Zoek elke dag een moment om even te bespreken hoe het nu echt gaat en laat kinderen mee denken met oplossingen in plaats van ze meteen te geven. Samen de dag doornemen en handvaten meegeven om de angsten over het coronavirus in perspectief te zien, het missen van de dagelijkse routine en het missen van contact met vriendjes en vriendinnetjes dragelijk te maken.

In de eerste plaats ben je mama of papa voor hun, niet hun onderwijzer, niet hun therapeut of coach, maar papa of mama.

Mochten jullie in deze rare tijd toch tegen problemen aanlopen waar je samen op dat moment niet uitkomt dan ben ik altijd bereid om via de telefoon mee te denken en te sparren over hoe jullie samen de situatie op dit moment makkelijker kunnen maken. Neem dan contact met me op.

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: