Samenwerking tijdens het paardrijden

Naast de coaching geef ik ook paardrijlessen aan iedereen met een eigen paard. In deze lessen staat de samenwerking tussen paard en ruiter centraal. Daarbij gaan we ook voor een goed gevoel tijdens het rijden.

We werken met doelen, maar het moeten wel doelen zijn van jezelf. Dus wat jij wilt halen uit je rijles. Dat moet wel haalbaar zijn voor jou en je paard. Als je als doel hebt om ZZ-licht met een b-pony te gaan rijden moet ik je helaas teleurstellen, dat mag namelijk niet van de KNHS.

Vaak zie je een heleboel miscommunicatie, leggen we de lat te hoog, zijn we meer bezig met wat andere van ons vinden en hebben we vooral geen lol meer in het rijden. Het wordt een moeten. Rijden is leuk, het is een hobby. We stoppen veel tijd en geld in onze paarden en dan moet het vooral ook leuk zijn. Als het even wat minder gaat dan is het niet meteen het einde van de wereld. We hebben nog steeds een bed en een huis en eten. Ons paard heeft nog steeds een stal en eten. Dus het mag best een keer niet goed gaan. Zolang jullie beide maar lol hebben, jullie genieten van elkaar en vooral samenwerken.

Samenwerken is niet altijd vanzelfsprekend. We zijn soms meer bezig om onze paarden te dwingen dingen te doen die ze niet willen, we gaan dominant over ze bepalen dat ze echt die enge hoek in moeten zonder te begrijpen waar het vandaan komt, zonder even adem te halen en een stapje terug te doen om ze op een harmonieuze manier die hoek weer in te krijgen. Want als je paard op jou vertrouwd dan gaat hij voor je door het vuur. Daar ben ik zeker van!

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: