Onzekerheid

Iedereen is weleens onzeker. Iedereen heeft zo zijn momenten waarop je teveel in je hoofd zit en te weinig durft te vertrouwen op je gevoel. Heb ik wel goed gescoord op die belangrijke toets? Vinden ze me wel aardig? Wat zullen ze wel niet van me denken? Kan ik het wel?

Onzekerheid is een vervelende eigenschap als je wil groeien. Het staat de groei in de weg. Want als je onzeker bent neem je vaak niet de stappen die nodig zijn om te groeien. Je ziet altijd wel de mazen in het net, altijd wel wat beren op de weg. Je staat niet sterk genoeg in je schoenen om de volgende stap te nemen.

Je kunt letterlijk verlamd zijn van angst over de volgende stap. En hoe langer je wacht, hoe groter de drempel wordt. Wat eerst een klein hobbeltje was, kan binnen no time een berg zijn die niet meer te beklimmen is. Ga je in een hoekje schuilen? Of durf je over je schaduw heen te stappen.

Toch is dat jammer. Het leven kan zo veel mooier zijn als je even stilstaat bij wat je kan en hoe je nog meer kan groeien. Hoe je echt een blije jij kan worden. Want dat is hetgeen wat telt. Jij moet gelukkig zijn, jij mag er namelijk zijn. Wie je ook bent, wat je ook doet. Jij bent jij en je verdient het om gelukkig te zijn. Het maakt niet uit of je een fout hebt gemaakt of even een minder moment hebt. Praat er over. Leer hoe je vanuit je angst kunt groeien.

Door samen met Partout of Prago te gaan lopen leren we je hoe je sterker in je schoenen kan staan. Leren we je hoe je voor jezelf opkomt om je eigen belangen te behartigen

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: