Paardentaal

paardentaal coachpaard kindercoach

Hoe “praten” paarden en hoe praten wij eigenlijk?
Als we gaan kijken naar hoe een paard denkt en hoe wij denken dan zijn er een heleboel verschillen. Een paard denkt niet. Hij is er en hij wordt gedreven vanuit zijn gevoel. Wij denken met ons hoofd en zijn eigenlijk niet meer zo bezig met ons eigen gevoel. Met er gewoon even zijn. Wij denken meer na over wat andere zouden denken, wat anderen van ons vinden. Waarom we dingen doen en vooral hoe we dingen kunnen domineren. Hoe we dingen kunnen doen.

Paarden zijn er gewoon.

Paarden reageren op het hier en nu en niet op wat zou er gebeuren als? Paarden praten met hun lichaam en ze vertellen ons zo veel als we er gewoon even zijn. Als we even een stap terug zetten en even kijken, even tijd nemen om in het moment te zijn. Samen met het paard. Luisteren naar de wind, naar de regen of genieten van de zon. Vaak is er even zijn genoeg. Even een stap terug zetten en genieten van wat er is in plaats van denken wat er komen gaat of wat er nog gedaan moet worden. Even in het moment zijn en genieten van de rust.


Paarden praten met hun gevoel, luisteren naar hun gevoel en reageren daarop. Laten wij dat weer oppakken. Luisteren naar je gevoel in plaats van luisteren naar je hoofd. Als we loskomen van ons hoofd en starten met voelen komen we los van het moeten, los van de oordelen. Durf jij te vertrouwen op je gevoel? Durf jij te handelen vanuit je gevoel?

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: