Hulp vragen mag

Hulp vragen mag

Hulp vragen is soms zo lastig en wordt vaak gezien als iets wat niet mag. Het wordt gezien als een teken van zwakte. Maar is dat het ook?

Zelfs Partout vraagt soms om hulp. Laatst waren we aan het werk met de vraag: mag ik om hulp vragen. Partout liep los in de paddock en was heel erg onrustig. Hij liep steeds heen en weer langs het draadje en wilde naar zijn vrienden. Het was rond etenstijd en hij vond het helemaal niets. Na zo’n 5 minuten heen en weer wandelen waarbij wij een eindje verder op in de paddock zaten te praten draait Partout zich naar ons en loopt naar ons toe. Hij blijft heel even staan en gaat weer verder met het lopen langs het draad.

We bespreken wat er gebeurde en welke “emoties” er gezien worden bij Partout (de emoties die gezien worden zijn de spiegel van de kind, die ziet wat er gezien wil worden) Er wordt aangegeven dat Partout zenuwachtig is om iets te doen, namelijk hulp vragen. Vervolgens komt hij weer terug bij ons en blijft iets langer staan, krijgt een aai en gaat daarna weer verder met wat hij aan het doen was, heen en weer lopen langs het draad, ditmaal wel wat rustiger. We bespreken wat Partout daar deed, en er wordt geopperd: ” hij vraagt om hulp?” We bespreken dat het mag en hoe je hulp kan bieden, je hoeft niet altijd wat te doen, je kunt er ook gewoon zijn en zeggen dat het goed is. Daarom is hulp vragen juist goed, er hoeft niet altijd een kant en klare oplossing aangereikt te worden, soms is tijd ook goed.

Partout komt nog een keer terug en blijft nog langer staan, er ontstaan een “gesprek” tussen hem en de coachee. Er wordt gezegd dat het mag, dat hij zenuwachtig mag zijn en dat het wel goed komt. Op dat moment komt er rust. Bij het kind en paard. Je ziet de rust komen en Partout gaat de hele paddock door scharrelen.

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: