De drijfveren van kindercoach Cindy Bouwers

Ik vind het belangrijk om te laten zien dat het kind er mag zijn zoals het is. Kinderen mogen hun verhaal en interesses vertellen. Door een open houding en actief te luisteren geef ik ze het gevoel dat ze geaccepteerd en gerespecteerd worden en daarmee geef ik ze vertrouwen.

De uitspraak van Martine Delfos uit het artikel ‘overontwikkelen: eisen en verwennen’ is hierbij van toepassing: “Respect voor een kind betekent ook respect voor de grenzen die de aanleg aan het kind stelt (de wereld van het jonge kind, april 2004).” Samen met het kind gaan we de positieve dingen bekijken en van daaruit gaan we verder werken. Een initiatief wordt altijd serieus genomen ook al is het moeilijk uitvoerbaar.

De relatie tussen kindercoach en kind

Door een goede relatie met het kind, krijgt het kind een gevoel van competentie. Hierin vind ik het belangrijk om de kinderen een goede sociale en emotionele ondersteuning te geven. Door ze te complimenteren met hun positieve houding en ze te corrigeren als het nodig is, stimuleren we de positieve houding. Correcties zijn altijd gebaseerd op een positieve grondhouding. Niet wat het probleem is, maar waar ligt de uitdaging en hoe kunnen we dit door onze eigen gedachten en houding verbeteren en ons doel bereiken. Vervolgens wil ik de kinderen ondersteunen en uitdagen om het gevoel van competentie uit te breiden. Het is van belang om de uitdagingen op een passende manier aan het kind aan te bieden. Door het reflecteren van de positieve houding worden de kinderen geholpen om emotioneel sterker te worden.

Vanuit het gevoel van bekwaamheid durven de kinderen zelfstandig te functioneren. Hierin is van belang dat het gedrag van de kinderen wordt beloond en de initiatieven worden gestimuleerd. Het vinden van oplossingen wordt geprezen en daardoor leren de kinderen verantwoordelijkheid.

Zelfvertrouwen door paardencoaching

Het ultieme doel dat ik nastreef is dat elk kind zichzelf leert te aanvaarden, leert zelfstandig te functioneren en positief in het leven te staan. Ik weet dat je niet de wereld kan verbeteren, maar elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft is er één.

Uiteindelijk ga ik, samen met mijn coachpaarden, voor een blij kind dat woorden kan geven aan zijn gevoelens. Wil jij ook een gelukkig kind dat vol zelfvertrouwen in het leven staat? Vraag dan meteen een gratis kennismakingsgesprek aan en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: