Hoe paarden helpen bij de coaching

paardentaal coachpaard kindercoach

Paarden zijn van nature vluchtdieren. Dit houdt in dat als er gevaar is ze zullen vluchten. Een paard houdt altijd zijn omgeving in de gaten. Ze zijn altijd in staat van paraatheid. Op het moment dat er een roofdier is die honger heeft, zullen ze vluchten. Op het moment dat er een roofdier is die zijn buikje gevuld heeft, zullen ze blijven grazen. Een paard leeft in een kudde. Ze houden van rangorde en iedereen heeft een eigen taak in de kudde. Leidend zoals de leidmerrie, moeten we vluchten? waar gaan we heen? Wat gaan we eten en wanneer gaan we drinken? Verdedigend zoals de hengst, aanvallen van roofdieren of sterk staan voor andere kuddes.

Als een paard ziek is in de kudde wordt deze geholpen. ze zijn dan immers niet in staat om goed mee te vluchten bij gevaar. Die hulp wordt gegeven door de andere paarden in de vorm van meer bescherming en de spanning over te nemen. De spanning die de paarden voelen laten ze afvloeien doormiddel van gapen.

Coachpaarden

Paarden maken geen onderscheid tussen mens of dier. Ze werken vanuit hun natuurlijke instinct en zullen spanningen die ze voelen bij mensen ook feilloos oppikken. Doordat ze communiceren via non-verbale communicatie, dus met hun houding, gedrag en uitstraling, pikken ze dat ook op van ons. Een paard leest als het ware wat je voelt, ook al heb je dat heel ver weg gestopt. Vanuit hun natuur zullen ze willen helpen, je jezelf weer beter te laten voelen zodat je in zijn “kudde” mee kan draaien en kan vluchten als het nodig is.

Ook Prago en Partout laten dit gedrag zien. Via gapen en kauwen. Meelopen of juist dwars de andere kant op lopen, laten ze zien waar de uitdagingen zitten. Door te kijken naar de non-verbale communicatie van de coachpaarden weet Cindy welke vragen ze moet stellen en waar hulp nodig is om te groeien en zelfvertrouwen te geven.

Heeft jouw kind hulp nodig met groeien? Kan je kind soms niet goed onder woorden brengen waar het mee zit? Voor Kanjers! Kindercoach uit Gouda staat voor jullie klaar, samen met Partout en Prago.

Samen zorgen wij voor een blije jij!

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: