Coaching met paarden bij echtscheiding

De impact van een scheiding op kinderen

VoorKanjers! Kindercoach coachpaard echtscheiding Gouda

“We gaan uit elkaar”.  Een zin met grote impact op kinderen. Hun hele wereld wordt met deze zin op zijn kop gezet. Een onzekere periode breekt aan waarin een hoop zekerheden wegvallen. Het kind heeft hier niet om gevraagd. Het overkomt ze maar ze moeten er wel mee leren omgaan. Kinderen kunnen in een loyaliteitsconflict komen, gaan mogelijk twijfelen aan zichzelf en kunnen moeite hebben met het uiten van hun gevoelens. Hierdoor kan het zijn dat ze slechter slapen, minder goed presteren op school en veel uit gaan proberen. Ze gaan kijken of de ouders ook bij ander gedrag nog steeds van ze houden.

Als ouder ben je vaak bezig met je eigen emoties en de praktische regelen. Hierdoor mis je soms de signalen van je kind en ben je niet altijd in staat om je kind hierin optimaal te ondersteunen.

Coaching bij echtscheiding

Door middel van coaching kunnen de kinderen leren dat het niet aan hun ligt. Dat zij niet de oorzaak zijn van de scheiding en dat de gevoelens die ze hebben mogen. Ze leren hun stem te gebruiken en woorden te geven aan hun emoties. Tijdens wandelingen in de natuur en het verzorgen van de coachpaarden kunnen ze op een ontspannen manier, zonder druk, leren dat ze er mogen zijn.

Voor het kind is het fijn dat ze vrijuit kunnen praten over alle onzekerheden die bij een scheiding komen kijken. “Blijf ik nog wel op dezelfde school?” “Hoe gaat mijn nieuwe kamer eruitzien?”  “En mag ik mama nog wel bellen als ik bij papa ben, en andersom natuurlijk.” 

Als coach kan ik de kinderen in een neutrale situatie helpen met de veranderingen van huis en haard. Vaak weten kinderen ook niet hoe ze over moeten praten. Bij mij en de paarden mogen ze tot rust komen. Ze hoeven ook geen partij te kiezen. De coachpaarden laten door hun gedrag zien wat het kind voelt maar waar hij of zij geen woorden aan kan geven.

Heeft jouw kind moeite met de scheiding? Laat het ongewenst gedrag zien of maak je je zorgen over je kind? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Samen gaan we voor een blije jij bij je kind!

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: