Innerlijke rust

Voorkanjers Kindercoach paardencoach innerlijke rust

Kijk je wel eens naar dieren die liggen te slapen? Zo vredig en zo diep? Alsof er niets anders op de wereld is. Geen angsten, geen bedreigingen, alleen maar vrede en liefde. Het zien van de rust in dieren geeft mij rust. ​Dan merk je pas hoe vaak je de rust mist in het hectische leven van tegenwoordig. Vaak rennen we maar door zonder echt bewust stil te staan. Al is het maar een paar minuten. Even stilstaan en bewust ademhalen zonder te denken aan al het moeten. ​
Dan zijn er ook nog verschillende soorten rust. Gewone rust die je voelt gedurende de dag. Die is fijn om je even te herpakken en te genieten van het moment. En dan kan je nog rust ervaren op een dieper niveau. De innerlijke rust. Het aanvaarden van wat er is en wat er mag zijn. Zonder daar een waardeoordeel aan te koppelen. Zonder daar iets mee te moeten. Het echt doorvoelen dat alles goed is. ​

Vaak is die innerlijke rust moeilijk te vinden en als je ze al ervaren hebt dan is ze nog heel slecht op te roepen. Toch zijn er veel dingen die we daar aan kunnen doen. Het zoeken naar een plek waar je echt even mag zijn. In een bos, op het strand of misschien wel in je eigen huis of achtertuin. Jouw veilige plek waar je niks moet en gewoon mag zijn. Niet nadenken over tijd, dingen die gedaan moeten worden, (huis)werk, dingen die je dwars zitten. Even je innerlijke rust pakken en daarna weer met frisse moed ertegen aan. Soms is het goed om even weg te stappen uit het hectische leven en bewust tijd te maken voor het vinden van die innerlijke rust.  ​

Hoe mooi is het als we de kinderen dit al op jonge leeftijd kunnen leren? Dat ze er mogen zijn, dat het goed is om even stil te staan en er zijn, zonder druk, zonder zorgen? Dat niet alles mooi hoeft te zijn en dat je niet alles meteen hoeft te kunnen. Dat het leven één groot leerproces is waarbinnen iedereen altijd mag groeien.

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: