Loslaten

Kan jij loslaten? Kan jij je gevoel soms je gevoel laten?

Als er iets gebeurt dat niet zo leuk is, zeggen mensen al snel: “Laat het los”. Al dan niet vergezeld van een bekend liedje. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe laat je dingen los? Letterlijk loslaten is makkelijk. Je kunt alles uit je handen laten vallen, je kunt een ballon laten wegvliegen. Maar hoe laat je je gevoelens los?

Kinderen willen we voor alles beschermen. We helpen ze, we zorgen voor ze en zorgen proberen we zoveel mogelijk bij ze weg te houden. Maar om ze echt los te laten moet je sterk in je schoenen staan. Zelf alleen buiten laten spelen, ze in die boom laten klimmen en zelf laten ontdekken of een klimrek te hoog is zonder er met een vangnet en 20 kussens onder te gaan staan. Ook als kinderen vervelende opmerkingen krijgen is het makkelijk om te zeggen: Laat het los, trek het je niet zo aan en denk er maar niet meer aan. Laat het van je afglijden en ga door. 

Maar kijk maar eens kritisch naar jezelf. Hoe moeilijk is het om het echt los te laten? Om tegen jezelf te zeggen dat het goed is en dat het meer over de ander zegt dan over jou?

Echt iets loslaten is lastig, het maakt dat je denkt de controle te verliezen. Dat je echt moet vertrouwen of op jezelf, dat je iets kan. Soms moet je ook vertrouwen op jezelf. Vertrouwen hebben dat de ander er voor je is, je ondersteunt en je niet wilt kwetsen. Loslaten is dingen durven doen, actie ondernemen wanneer je dingen eng vindt. Groeien met vallen en opstaan. Soms een stapje terug doen om daarna te zien dat de weg die je bewandelt goed is. 

Loslaten is vertrouwen dat jij jij bent en dat dat mag. Loslaten is vertrouwen dat je de kracht in jezelf hebt om los te laten wat mag en aandacht te geven aan wat jij zelf nodig hebt. 

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

%d bloggers liken dit: