Rust

In deze tijd van chaos en doorrennen is rust soms lastig te vinden. Alle eisen die aan ons gesteld worden vanuit het werk, thuis en de eisen die wij onszelf opleggen zorgen ervoor dat we blijven doorgaan. Je rust pakken en deze ook omarmen en accepteren is al lastig. Er zijn altijd andere dingen die gedaan moeten worden. Altijd wensen en eisen die anderen ons opleggen.

Ook de kinderen leren niet meer hun rust te pakken. Ze moeten leren, ze moeten lezen en rennen veel te snel door het leven heen. De wereld is vol met prikkels en dingen moeten.  Even stilstaan en echt kijken is er niet meer bij. Even stilstaan en echt even er zijn, hier en nu in het moment. Kinderen leren niet meer zijn en waarderen wat er om hen heen gebeurt. Ze leren niet meer observeren en voelen. 

Je hoort steeds meer kinderen die een burn-out hebben, kinderen die de stress van school niet aan kunnen. Kinderen die de druk van het moeten en het presteren niet meer aankunnen. Leer jij je kind wel genoeg voelen en zijn?

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: