Bijzonder

Laatst had ik een gesprek over het woord bijzonder. Een situatie die bijzonder is, kan op meerdere manieren uitgelegd worden. Iets kan bijzonder raar zijn. Het kan uitzonderlijk zijn. Maar iets kan ook bijzonder mooi zijn. Ik kijk graag naar de mooie kant van bijzonder. Elk mens heeft bijzonder mooie eigenschappen. Unieke eigenschappen die juist dat mens maakt tot wie hij of zij is. Soms is het uiterlijk bijzonder mooi maar veel vaker is het innerlijk mooi. De kracht van mensen schuilt in het laten zien van die innerlijke schoonheid. Durven laten zien wie je bent en wat je raakt. Wat je voelt en wat een situatie met je doet. Die kant laten zien is een kracht die we niet altijd laten zien. Zeker voor kinderen is het lastig om hun mooie kanten en bijzondere innerlijk te laten zien. Die kanten die nog niet beïnvloed zijn door groepsdruk. Die mooie eigen wil en eigen mening die laat zien wie jij bent. Die maakt dat jij jij bent.  

Door bijzonder mooie mensen en dieren om je heen te verzamelen kan je zelf opbloeien tot een bijzonder mooi en eerlijk mens. Juist de wisselwerking die je kunt hebben met de mensen om je heen maakt dat jij je bijzondere kant kunt en mag laten zien. Ook paarden kunnen hierin hun bijzondere rol spelen. Door er gewoon te zijn. Door te spiegelen en door te laten zien welke kracht jij uitstraalt kan jij jezelf zekerder en bijzonder voelen. En dan dus bijzonder mooi. Want ieder mens is mooi. 

Gepubliceerd door Cindy-voorkanjers

Mijn naam is Cindy Bouwers. Drijvende kracht achter VoorKanjers! Kindercoach en eigenaar van de paarden Partout en Prago. Ik zie graag kinderen opbloeien in hun eigen doen en laten. Mijn droom is om kinderen te helpen positief te denken en een gevoel van eigenwaarde mee te geven. Want elk kind dat een positieve insteek in het leven heeft, is er één.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: